GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators

Uiteraard voldoen wij aan alle wet- en regelgeving, zodoende is Loozen Travel aangesloten bij het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO). Vanaf 1 november 2019 vallen alle door ons verkochte meerdaagse (pakket)reizen onder deze garantieregeling.

 

GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf de terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Loozen Travel hanteert voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 9,- per reiziger, deze bedragen worden per kwartaal afgedragen aan GGTO. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. Het bedrag staat separaat op de factuur vermeld. Kijk voor meer informatie op de website van GGTO.

 

Wanneer is een reis van Loozen Travel een pakketreis (en dus gedekt door GGTO)?

Een pakketreis duurt minimaal 24 uur of bevat minimaal 1 overnachting.

Verder bestaat een pakketreis altijd uit minimaal twee (!) reisdiensten. Als reisdiensten tellen mee:

- vervoer, zoals een vlucht of busreis

- een huurvoertuig, zoals een auto of motor

- verblijf, zoals een hotelkamer of appartement

- een toeristische dienst, zoals een sportwedstrijd of attractiepark

 

Wat betekent dit concreet voor het aanbod van Loozen Travel?

De (pakket)reizen naar de GP van Oostenrijk, GP van Hongarije en de GP van Italië zijn duidelijk pakketreizen en vallen zodoende onder de garantieregeling van GGTO.

Enkel het aanbod omtrent de GP van België is géén pakketreis en wordt zodoende dus ook niet gedekt door GGTO. Uiteraard worden bij boekingen van de GP van België ook geen € 9,- per reiziger in rekening gebracht!